2020. június 19., péntek

Debreceni bölcsőde építésére keresnek kivitelezőt

Az önkormányzat öt új bölcsőde építését tervezi Debrecenben, ezek közül a postakerti építésére írták ki most a közbeszerzést.
Fotó: Dehir.hu

Az önkormányzat fenntartásában lévő Egyesített Bölcsődei Intézmény 12 tagintézményében gondoskodik a 3 év alatti gyermekek bölcsődei ellátásáról 1164 férőhelyen.

Az Új Főnix Terv keretében minden tagintézményben terveztek fejlesztést, van olyan intézmény, ahol ez „csak” eszközfejlesztés, az intézmények felében az épületet is korszerűsítik vagy már korszerűsítették.

A város emellett új intézmények megépítését is tervezi. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban már nyertek forrást a a Postakert utcai bölcsődére, emellett Felső-Józsán épül majd egy konténerbölcsőde.

Az önkormányzat további három bölcsőde építésére pályázott és nyert, az egyik Alsó-Józsán, a másik a leendő tócóvölgyi óvoda mellett, a harmadik a lencztelepi városrészben, a Pohl Ferenc utcában épül majd meg.

Az önkormányzat most a  Postakert utcai bölcsőde megépítésére írta ki a közbeszerzést, a cégek július 20-ig jelentkezhetnek a felhívásra. A nyertesnek bő egy éve lesz a bölcsőde felépítésére.

  • A bölcsődét a Zelemér utca 4. szám alatt, a Debrecen Györffy István Kollégium mögötti telekrészen építik fel. Az új bölcsi közel lesz a Vargakerthez, a Boldogfalvikerthez, a Tégláskerthez és az Epreskerthez is.
  • Jelenleg a Postakert utca 5. szám alatt működik egy 44 férőhelyes bölcsőde, az épület felújítása azonban már nem gazdaságos, így az új bölcsi ezt az intézményt is kiváltaná, ugyanakkor a férőhelyek száma is jelentősen nő majd, hiszen a Zelemér utcai bölcsődét 96 kisgyermek ellátására tervezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...