2020. június 24., szerda

Fegyházbüntetés várhat a két férfira, akik ütlegeltek és kiraboltak egy mozgássérült idős nőt

Letartóztattak azt a két férfit, akik egy mozgáskorlátozott idős nőre támadtak és elrabolták a nyakláncát.
Fotó: police.hu

Vádat emelték két, jelenleg letartóztatásban lévő férfi ellen, akik 2019 decemberében bűncselekmények során szereztek pénzt.

Először 2019 december 15-én éjjel követtek el bűncselekményt, amikor egy petőfibányai dohányboltban raboltak. Az egyik férfi vállal törte be a boltajtót, majd tulajdonította el a kasszában lévő 23.500 forintnyi készpénzt.

A második eset 2019. december 21-én történt Apcon, amikor fényes nappal támadtak egy mozgáskorlázotott idős nőre. A járássegítő elektromos székkel közlekedő későbbi sértett nyakában egy aranylánc lógott, amit erőszakkal a páros eltulajdonított. Az egyikőjük hátulról rátámadt az asszonyra, ütlegelte, később több bordája is eltörött a sértettnek. A két férfi Budapesten csaknem százezer forintért értékesítette az aranyláncot - áll az Ügyészség közleményében.

A Hatvani Járási Ügyészség lopás vétségével, rablás, továbbá súlyos testi sértés bűntettével vádolja a tetteseket. A benyújtott vádirat szerint fegyházbüntetés várhat a rablópárosra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...