2020. június 19., péntek

Fiatalok részére alakítottak ki tíz fecskelakást Derecskén

A jól felszerelt ingatlanokban két évig lakhatnak úgy a fiatalok, hogy lakbért nem kell fizetniük. A fejlesztést jórészt kormányzati támogatásból, több mint 220 millió forintból valósította meg az önkormányzat.
Fotó: Dehir.hu

Fehér falak, virágok, modern környezet: a fecskelakások tíz párnak, azaz húsz pályakezdő számára biztosítanak lakhatási lehetőséget. Az „Esély Derecskén” elnevezésű programmal azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok ne költözzenek el innen. A lakásokba két évre költözhetnek be, csak rezsit kell fizetniük, lakbér nem lesz.

- Egy teljes mértékben felszerelt ingatlant kaptak a fiataljaink, amiben a laptoptól kezdve, a hűtőn keresztül a konyhaszekrényeken át minden benne volt, és tartalmazott minden olyan eszközt, lehetőséget, amivel az életüket meg tudjuk könnyíteni az elkövetkezendő időszakban – mondta Bordán Szabolcs, Derecske polgármestere.
Fotó: Dehir.hu

A fejlesztést a magyar kormány 200 millió forinttal támogatta, a pénzt az önkormányzat 22 millió forinttal egészítette ki.

Tuzson Bence államtitkár szerint egy településnek akkor van jövője, ha ott vannak fiatalok és foglalkoznak is velük.

- El tudják indítani az életüket, és ki tudják magukat próbálni az életben, egyrészt a családi életet is ki tudják próbálni, milyen valakivel együtt élni, másrészt pedig lakni egy településen. Az a célunk, hogy a magyar települések, a magyar falvak meg tudják tartani a lakosságukat, a kisvárosok és a magyar falvak is – nyilatkozta Tuzson Bence.

A Bold Agro Kft. is hozzájárul a fiatalok helyben tartásához azzal, hogy számos munkahelyet biztosít a Derecskén élőknek. Az államtitkár a társaság gyümölcsöst is meglátogatta programja során.

A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...