2020. június 19., péntek

Népkonyhával is segíti majd a rászorulókat a Debreceni Karitatív Testület

A járvány kitörése óta mintegy 1800 bajba jutott családon segített a Debreceni Karitatív Testület. Újabb ötszáz csomagot osztottak ki rászorulóknak.
Fotó: Dehir.hu

A Debreceni Karitatív Testület a veszélyhelyzet kihirdetése óta városszerte sokaknak segített.

- A városi segélyalaphoz beérkezett kérelmek közül 119-et bíráltak el pozitívan – mondta el Rózsahegyiné Juhász Éva, a  Debrecen Karitatív Testület elnöke.

A városi segélyalap támogatására elsősorban azok jogosultak, akik a veszélyhelyzet alatt veszítették el állásukat. A város azonban azoknak is segítséget nyújt, akik a járványtól függetlenül kerültek nehéz helyzetbe.

- Egy debreceni vállalkozóval közösen 1500 embernek viszünk ki naponta meleg ételt. Ezt úgy szeretnénk átalakítani a veszélyhelyzetet követően, hogy kialakítanánk egy népkonyha szolgáltatást, amit a kormány finanszíroz – közölte Széles Diána alpolgármester.

Az alpolgármester hozzátette: a veszélyhelyzet ugyan megszűnt, de Debrecen szociális támogatási rendszere továbbra is segít a bajba jutottakon.

A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...