2020. június 24., szerda

Változatos programokkal várja a látogatókat hétvégén három debreceni múzeum

A Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a Szabó Magda Emlékház és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára ezzel a rendezvénnyel ünneplik az újranyitást.
Fotó: Dehir.hu

Akár 15. századból származó, bibliai témájú szövegeket, zsoltártöredékeket tartalmazó kódextördéket is láthatnak szombaton a látogatók a Nagykönyvtárban. 

– Egy félórás program részeként a Nagykönyvtár olyan kincseiről lesz szó, amelyek nem kölcsönözhetőek, így többek között egy 1488-ból származó térképgyűjteményt szeretnénk megmutatni az érdeklődőknek – fogalmazott Kovács Teofil, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtárának látogatóforgalmi igazgatóhelyettese.

Bár a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat idén elmarad, a kultúra kedvelők azonban nem fognak unatkozni, mert ennek időpontjában tartják a Múzeum újra programot. 

– Ebben az időszakban megtartott Múzeumok Éjszakáján általában egymást érik a programok, most viszont egy lazább, nyugodtabb volumenű eseményre érkezhetnek a látogatók, akik délután 5-től 10-ig látogathatják a különféle programjainkat – hangsúlyozta Keczán Mariann, a Debreceni Református Kollégium Múzeumának általános igazgató helyettese.

Többek között lesz bábelőadás, tárlatvezetés de még filmvetítés is. Az intézmény arculatához kapcsolódóan egyházi zenekarok és együttesek is fellépnek majd szombaton. 

Ez a Szent Iván éj körüli esemény kínálkozik arra, hogy ha már lehetőségünk van nyitásra, ami minden kollégámnak örömöt okoz, akkor valamit kínáljunk a közönségnek is – emelte ki Gáborjáni Szabó Botond, a Tiszántúli Református Egyházkerület gyűjteményi igazgatója.

A Kollégium mellett a Szabó Magda emlékházban is várják az érdeklődőket, ahol egyebek mellett Karády Katalin-estet is tartanak.

A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...