2020. július 9., csütörtök

Nyolcszáz liter kézfertőtlenítőt és szenzoros adagolókat kaptak debreceni intézmények

A kézfertőtlenítőt a Teva gyógyszergyár ajánlotta fel az intézmények és szervezetek számára, hogy segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést. Ehhez hozzájárulva az önkormányzat a Városi Segélyalapból szenzoros adagolókat vásárolt. Az adományokból bölcsődék, óvodák, és szociális intézmények is kapnak.
Fotó: Kandert Szabolcs:/Dehir.hu

Többek között a Varga utcai bölcsődébe is több palack szórófejes fertőtlenítőszer érkezett, amihez a város szenzoros adagolót is biztosít. A szülők is csak ezeket használva, lábzsákban léphetnek be a bölcsibe. A koronavírus elleni védekezést segítve 800 liter készítményt ajánlott fel a debreceni intézményeknek és szervezeteknek a Teva gyógyszergyár.

– Együtt biztosítani tudjuk a koronavírus terjedésének megfékezését. Debrecen és a megye is nagyon jól teljesített eddig és nemcsak a Teva, de más cégek is hozzájárulnak ehhez, azzal, hogy biztonságos munkakörnyezetet biztosítunk a dolgozóknak, és kézfertőtlenítővel segítjük a debreceni intézményeket. fogalmazott Bjorn Hultermans, a gyógyszergyár vezérigazgatója.

Széles Diána alpolgármester kiemelte: ahhoz, hogy továbbra is uralni tudja a város a járványt, mindenkinek a segítségére szükség van.

– Azt szeretnénk előírni, hogy aki bejön egy intézményünkbe, az kézfertőtlenítővel vagy szappannal mossa meg a kezét, ezzel a vírus terjedését tudjuk minimalizálni. Folyamatos szellőztetési protokoll van minden intézményünkben, tehát figyelünk arra, hogy állandóan cseréljük a levegőt, hiszen ez is egy nagyon fontos dolog hangsúlyozta Széles Diána.

Az alpolgármester hozzátette: a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek támogatására létrehozott a Városi Segélyalapban már több mint 135 millió forint gyűlt össze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...