2020. június 14., vasárnap

Már a legutolsó simításokat végzik Debrecen új strandján

Meghosszabbított nyitva tartással várja majd a fürödni vágyókat az Aquaticum Debrecen Strand. A június 20-i nyitóhétvégére az új fürdő igazi strandmaratonnal készül, különleges programokkal fűszerezve. Debrecen legújabb látványossága egyelőre korlátozott vendégszámmal fog üzemelni. A fürdőzőknek pedig a koronavírus miatt néhány fontos szabályt is be kell majd tartaniuk.
Aquaticum Debrecen Strand Fotó: Dehir.hu

Az utolsó simításokat végzik az új debreceni strandon. Pénteken ottjártunkkor az úszómesterek éppen a csúszdákhoz használatos úszógumikat fújták fel és hamarosan a vendéglátóhelyek kialakításával is végeznek a szakemberek. 

A medencéket már feltöltötték vízzel, és a sportpályák is csak arra várnak, hogy felavassák őket a strandolók. A hivatalos megnyitó jövő hét pénteken lesz, szombaton pedig kezdődik a strandmaraton. 

- Én azt gondolom, hogy ez a strand nemcsak itt a régióban vagy Magyarországon, hanem Európa bármelyik városában megállná a helyét Nagyon sok új szolgáltatással, nagyon sok új vízfelülettel várjuk a debrecenieket és az ide látogatókat – mondta Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft.  ügyvezető igazgatója.

június 20-án reggel 6 órától várja vendégeit az Aquaticum Debrecen Strand, hosszabbított nyitva tartással.

Szombaton egészen este 11, vasárnap pedig este nyolc óráig várják a fürdőzőket.

A strandmaratonon kiemelt figyelmet fordítanak majd a nagycsaládosokra, hiszen több gyermekprogrammal is készülnek az első hétvégére. A vendégek a koronavírus miatt egyelőre csak korlátozott létszámban és bizonyos szabályok betartása mellett vehetik igénybe a szolgáltatásokat. 

A jogszabályban előírtaknak megfelelően minden vendégnek 4 négyzetméter víz- és 16 négyzetméter zöldfelületet kell biztosítani, így egy időben 2500-an lehetnek a strandon. Belépéskor kötelező lesz a testhőmérséklet-mérés, emellett rendszeresen fertőtlenítik majd a zuhanyzókat és a korlátokat is. 

Debrecen városkártya

Jelentős, akár több mint 30 százalékos kedvezményt is igénybe vehetnek a Debrecen városkártyával rendelkező debreceniek az új Aquaticum Debrecen Strandon.

A Debrecen városkártyáról és az azzal elérhető kedvezményes strandbelépőkről itt lehet bővebben olvasni.

A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...